Direktlänk till inlägg 25 september 2019

Surrealistisk dag 24e september

Av Lena Eriksson - 25 september 2019 07:01

Dagen började vid 05.30 i en stillsam stugby med mäktig tystnad bland tall och gran, samt avslutas nu kl.21.34 på 31a våningen av 50 i staden som aldrig sover, ljud, ljus, musik konstant.

Vi kom iväg vid 06.20 och siktade in oss på Tioga pass, lite drygt 3000möh. På vägen dit vaknade solen och följde oss upp över bergskammarna. Frukosten åt vi sittande i bilen. Många vackra vyer och överraskande nog höga mäktiga träd så högt upp, stora sjöar och vackra åar.

Sedan tankade vi i Lee Vining och mammoth lake samt köpte blaskigt bränt kaffe. Men det var koffein i vart fall ?.

Nästa stopp blev en MC Donalds för kaffe och glass i Lone Pine.

Sedan bytte naturen karaktär sakta men säkert in mot Death Valley. Mer och mer kargt med lavastenar, kantiga formationer och många olika bergarter.

Totalt tog det oss lite drygt 4 timmar att köra igenom, med några enstaka korta stopp för foton. Värmen var brutal och man blev lamslagen helt, ca 43 grader. Fredrik shoppade en äkta Stetson hatt och jag lite annat smått i en souvenirbutik.

Första stoppet var vid en otroligt märklig och läskig ravin. Varmluften från dalen skapade ett eget klimat och vindar och i denna ravin så lät det hur högt och ylande som helst. Gick man bara 3 steg bakåt så blev det stilla och lugnt.

Sedan kollade vi in Devils golfcourse med saltkristaller stora som korallrev och därefter Badwater Basin som ligger låååångt under havsnivån. Fotade skylten högt upp på klippväggen med "sea level".

Sedan kämpade vi på i rätt lång stund innan vi till sist lämnade det bakom och istället åker genom sand och rullbuskar samt raksträckor som aldrig slutar.

Att åka in till Vegas var en piss i Nilen i jämförelse med San Fransisco, dock snurrade vi till det lite ändå för allt går så fort, många filer, folk och bilar överallt.

Nu har vi nyss äntligen ätit middag nere i kasinodelen/våningen på hotellet. Lika stort ungefär som Birsta city och IKEA ihop slaget. Och då är det endast en liten del av allt.

Imorgon väntar Lake Mead och middag på en hjulångare.

Dagen har verkligen bjudit på ett omvälvande spektrum av miljöer idag. Yosemites skogar, Sierra Nevadas storslagna karghet och sjöar, de stora sandiga slätterna och så death valley mitt e mellan vilken inte går att beskriva.

12 timmar i bilen blev det idag..... tror vi siktar på sovmorgon imorgon.

Fler bilder kommer i nästa inlägg

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Eriksson - 2 oktober 2019 07:15

Har besökt några mycket tvivelaktiga områden idag i jakt på "Grocery stores". Annika hade presenter kvar att shoppa så vi ställde in GPSn och for... Nu vet vi vart alla sämre bilar finns i vart fall! Vi har funderat på om alla verkligen kör muskel...

Av Lena Eriksson - 1 oktober 2019 05:04

Idag har vi promenerat på Santa Monica Pier i morgonsolen vid 09-10 snåret. Därefter skulle vi baaaaaaara kolla in vart Universal Studios låg och ev någon affär... - jo jo ! Klockan är nu 20 och vi har precis landat på hotellrummet igen, ha ha h...

Av Lena Eriksson - 30 september 2019 05:13

Idag har vi besökt Griffith Observatorium med magisk utsikt ut över staden och självklart Hollywoodskylten. Därefter ner i gyttret på Hollywood boulevard och the walk of fame. Här var det många intryck vill jag lova. Vi har stått i fotavtrycken ti...

Av Lena Eriksson - 29 september 2019 08:44

Japp! Så är det, ju fler filer desto högre fart och tvärstopp. Vill du byta fil så bara gasa upp i häcken på framförvarande och glid över vart du vill, höger som vänster hur du vill och tillbaka igen. Frefrik kör som värsta infödingen och jag s...

Av Lena Eriksson - 29 september 2019 01:35

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<<
September 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards